Selecteer een pagina

Wat InterIQ voor uw bedrijf doet

Op zoek naar een schaap met vijf poten? Mooi! InterIQ ondersteunt werkgevers bij het vinden van hoogbegaafde werknemers. De voordelen voor werkgevers van een hoogbegaafde werknemer zijn:

  • Kunnen veel werk aan met goed resultaat
  • Autonomie
  • Loyaliteit
  • Andere oplossingen zien dan anderen
  • Problemen zien die anderen (nog) niet zien
  • Een natuurlijke helikopterview
  • Snel dingen eigen maken
  • Sterk invoelingsvermogen

Wilt u ook zo’n talent als werknemer? Neem contact met ons op via info @ interiq.nl of bel met Femke Hovinga, 06-28195766.

Onze werkwijze

Elke baan en ieder mens is anders. Daarom staat maatwerk bij InterIQ hoog in het vaandel. Voor sommige beroepen zijn diploma’s en bewezen ervaring nodig, voor anderen is potentieel en leervermogen toereikend. Ook de snelheid waarmee u iemand nodig heeft speelt daarbij een rol: als u snel een werknemer zoekt leggen we snel een aantal CV’s voor. Heeft u langer de tijd voor een match? Dan gaan we het gesprek aan en doen we een intake met mogelijk geschikte kandidaten alvorens we ze aan u voorstellen. Ook bij sollicitatiegesprekken en de arbeidsvoorwaardengesprekken kan InterIQ begeleiding bieden indien gewenst, zowel voor de kandidaat als voor u als werkgever.

Nadat de ideale match gemaakt is, kan InterIQ on-the-job coaching bieden. Op deze manier haalt u het meeste uit uw hoogbegaafde werknemer en is de nieuwe collega zo goed mogelijk op zijn of haar plek. Duurzaamheid van onze werving en selectie is voor InterIQ van groot belang.

Onze kandidaten

InterIQ heeft een zeer divers kandidatenbestand met meer dan 250 beschikbare talenten. Onze kandidaten komen uit alle windstreken en verschillen ook in werkervaring en opleidingsniveau. Sommige hoogbegaafden hebben op school en tijdens studies geweldig gepresteerd en zijn al werkzaam op een hoog niveau. Er zijn ook drop-outs die zich autodidact, buiten het onderwijssysteem ontwikkeld hebben. Veel volwassenen zijn opgegroeid in een tijd waar zij niet (h)erkend zijn en niet de juiste begeleiding gekregen hebben om hun talenten in het onderwijs te kunnen ontplooien. Wanneer zij op latere leeftijd ontdekken hoogbegaafd te zijn is dit vaak een enorme boost voor hun persoonlijke ontwikkeling. Een nieuwe loopbaanstap hoort vaak ook bij dat proces.

Veel hoogbegaafden hebben sterk de behoefte aan afwisseling èn uitdaging. Soms leidt dat tot een CV van “12 ambachten-13 ongelukken”. Dit is vanuit de kenmerken van hoogbegaafdheid zeer verklaarbaar en kan van grote meerwaarde zijn voor uw bedrijf. 

Onze kandidaten willen vaak graag een nieuwe uitdaging in hun toekomstige baan vinden. Misschien staat vergelijkbare werkervaring niet op hun CV vermeld, maar hebben zij deze skills op een andere manier verworven. Vanuit hoogbegaafdheidskenmerken gezien is dat heel logisch: anders zou het geen uitdaging zijn!

Onze opdrachtgevers

Onze kandidaten zijn geschikt voor opdrachtgevers/werkgevers die vertrouwen hebben in hun aanleg, in hun potentie, in de mogelijkheden. Die hen de kans willen geven hun scherpe brein ten gunste van hun bedrijf in te zetten. U schuwt een kritische houding niet, en staat open voor hun ideeën. U voelt zich niet bedreigd of aangevallen als iemand niet klakkeloos volgt, maar eerst wezenlijke vragen stelt. U houdt wel van een stukje tegenspraak, dat  ervaart u als verrijking. U ziet de mens en de talenten in plaats van de (al danwel niet aanwezige) diploma’s. U biedt voldoende ruimte voor eigen autonomie, maar geeft wel de kaders en natuurlijk een passende werkplek waarom de hoogbegaafde vraagt.

Als werkgever biedt u deze bevlogen mensen een veilige omgeving waar zij mogen floreren, zodat u als werkgever de vruchten van hun uitzonderlijke talenten plukt.

Uw bedrijf kan in alle sectoren actief zijn, van techniek tot zorg en van consultancy tot het sociale domein.

Coaching en advies

Een hoogbegaafde medewerker is in de regel erg loyaal kan jarenlang binnen één bedrijf functioneren. Vaak zien we wel een grote behoefte aan uitdaging en/of afwisseling. Wij kunnen u dan helpen een passende omgeving voor deze medewerker te vinden. Ook voor coaching is InterIQ er voor uw medewerkers. 

InterIQ start altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te kunnen oordelen of er een ‘klik’ is. Alleen als het vertrouwen er is, komen achtergronden, diepere behoeftes en ook eventuele irritaties boven water. We stellen met alle partijen gezamenlijke doelen op.

Op basis van dit gesprek schetsen wij de contouren van het coachingstraject en bepalen we welke ‘bouwstenen’ ingezet gaan worden. Zo kan de focus op communicatie of ontwikkeling liggen, op job crafting of op loopbaanbegeleiding. Ook kunnen we tot de conclusie komen dat uw bedrijf niet oneindig in de uitdagings- of afwisselingsbehoefte van de hoogbegaafde medewerker kan voorzien. Een outplacement traject via InterIQ behoort dan ook tot de mogelijkheden.

Proces: kosten, vacatures indienen en vervolg

InterIQ vraagt een fee op het moment dat er via ons een kandidaat wordt aangenomen bij uw bedrijf. Het insturen van een vacature of sparren over de mogelijke invulling hiervan door InterIQ is uiteraard vrijblijvend. Neem dan contact op via info @ interiq.nl of met Femke Hovinga op 06-28195766. Het is ook mogelijk om uw interesse uit te spreken voor toekomstige plaatsingen, stuurt u ons dan een e-mail. Twijfelt u, wilt u eerst het gesprek aangaan, de procedure doorspreken of weten wat de kosten bij plaatsing zijn? Neemt u dan contact met ons op. Wie weet tot snel ziens!