Femke Hovinga

Femke Hovinga

Partner

Femke Hovinga (1989) kwam er al vroeg achter dat hoogbegaafdheid niet alleen een gave, maar ook een uitdaging is. Op school viel ze buiten de groep en begon ze steeds meer onder te presteren. Als bijdehante zesjarige besloot ze: “als ik later groot ben, ga ik iets doen voor hoogbegaafde mensen, zodat ze zich niet zo rot hoeven te voelen”. En zo geschiedde. Ze haalde uiteindelijk haar Havo-diploma, studeerde journalistiek aan de HU en bedrijfskunde aan Nyenrode, werd veelvuldig afgewezen bij grote consultants, want: “maar een Havo-diploma”. In interim en projectverband heeft ze ervaring bij een diversiteit aan bedrijven, van accountancy tot zorg. Vervolgens studeerde ze voor talentbegeleider. Femke werkt nu met (hyper)hoogbegaafde kinderen en volwassenen (bij Talentissimo & SENG), waar zij heel goed haar ei in kwijt kan!

Femke woont met haar man Pieter in Zeist. In haar vrije tijd vaart ze graag op motorboot Orca, is ze dol op schatten zoeken op rommelmarkten en houdt ze zich bezig met gemmologisch onderzoek, ofwel edelsteenkunde.

Rianne van de Ven

Rianne van de Ven

Partner

Rianne van de Ven (1971) heeft sinds 2007 een een coachpraktijk voor hoogbegaafde volwassenen in Wageningen. Met name op latere leeftijd kan de ontdekking van je hoogbegaafdheid veel teweegbrengen. Rianne weet dit uit eigen ervaring. Op 33-jarige leeftijd werd zij “bewust hoogbegaafd” en dat verklaarde  voor haar heel veel. Na een opleiding tot professionele coach begon ze haar coachingspraktijk. In het begin parttime naast haar werk bij een grote Nederlandse Bank, maar sinds 2016 als fulltime zelfstandige.  Van juli 2013 t/m december 2020 was zij voorzitter van de stichting Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen. In 2017 schreef ze samen met Noks Nauta en vier mede-auteurs  het boek Hoogbegaafde Volwassenen. zet je gaven intelligent en positief in. Tevens is zij eigenaar van Hoogbegaafd in Bedrijf.

Rianne woont met haar partner Evert-Jan en zeven katten in Wageningen-Hoog. Haar hobbies bestaan uit patroonontwerp (o.a. op basis van priemgetallen) en Lego.

Fréderique van der Heijde

Fréderique van der Heijde

Consultant

Fréderique van der Heijde (1968) is eigenaresse van FréderIQ, een coachpraktijk die zich richt op vergroten van de duurzame inzetbaarheid van hoogbegaafden op de arbeidsmarkt. Als iemand haar vroeger had gezegd dat ze mogelijk hoogbegaafd zou kunnen zijn was  ze in lachen uitgebarsten. Na haar Hbo-opleiding Toeristisch Management heeft ze in een aantal topfuncties in de evenementen organisatie gewerkt. Om vervolgens rigoureus het roer om te gooien en zich om te scholen naar Loopbaancoach. Vanwege haar ‘jobhop’ carrière heeft ze zelf lange tijd geleefd vanuit het gevoel ‘dat er vast wat mis met haar was’.  Inmiddels weet ze dat de combinatie hoogbegaafd en uitmuntende schoolprestaties niet zonder meer samen gaan. En dat het talent om snel goed in iets te worden bij hoofbegaafden vaak los staat van functies of opleiding. Vanuit die gedachte ondersteunt ze hoog-begaafden in hun zoektocht naar werk en helpt ze werkgevers het (verborgen) potentieel van deze geniale medewerkers te ontdekken.  Sinds 2011 biedt de praktijk ook opvoedondersteuning voor ouders van hoogbegaafde kinderen. Fréderique woont met haar man Pieter en haar twee kinderen in Doorn. In haar vrije tijd zit ze het liefst met haar neus in (spannende!) boeken of met haar handen in de tuin.

Over InterIQ

InterIQ is een samenwerkingsverband van Rianne van de Ven en Femke Hovinga. Als hoogbegaafde volwassenen met ervaring in het bedrijfsleven begrijpen ze zowel de kant van de werkzoekende als die van de werkgevers. Het doel van InterIQ is het verbinden van hoogbegaafde talenten aan de arbeidsmarkt. Rianne en Femke willen een lans breken voor talenten die misschien niet alle juiste kwalificaties hebben, maar wel van grote meerwaarde zijn voor een bedrijf. Meer weten over hun visie? Lees het interview dat zij gaven aan FlexMarkt hier.